Sådan forbedrer du din lyst til at lave forskellig mad

Har du ofte stået i køkkenet og været fuldkommen uvidende om, hvad aftensmaden skal bestå af? I så fald, kan løsningen i sidste ende rent faktisk være ganske simpel. Der er således ingen grund til at være fortvivlet, hvis du kun har et par enkelte ingredienser tilbage i køleskabet, og klokken er mange.

I stedet for at bestille mad udefra eller styrte ned til supermarkedet for at købe en færdigret, kan du klare dig med blot et par få ingredienser. Madlavning bliver naturligvis som oftest bedst, hvis man følger detaljerede opskrifter og krydrer sine madretter med alskens former for krydderier og ingredienser. Ikke desto mindre kan du sagtens kreere et lækkert og mættende måltid på ganske enkel vis. Omend opskrifter er utroligt hjælpsomme, er der en fejltagelse at glemme at være kreativ i køkkenet. Vær derfor aldrig bange for at eksperimentere med madrester og halvtomme skabe.

Prøv dig frem med forskellig madlavning

Der er selvfølgelig forskel på om køleskabet er fuldkomment tomt eller ganske vist indeholder et par forskellige madvarer. Hvis der slet ikke er noget at arbejde med, er det fuldt forståeligt, at du søger til andre metoder. Hvis du derimod har et par æg, en lille rest af kød af tilbage eller nogle frosne grøntsager, kan du eksempelvis kokkerere en velsmagende omelet på ingen tid. Det er ikke altid nødvendigt at gøre tingene mere komplicerede end som sådan.

Måske er du vant til at følge en opskrift, hvor du skal tilsætte en sjatmælk, purløg eller en helt tredje ingrediens. Såfremt disse madvarer ikke er til rådighed, må du i sidste ende simpelthen klare dig selv og være kreativ. Det kan være svært at improvisere i køkkenet de første par gange, men begyndervanskelighederne går hurtigt over. Mangler du inspiration til madlavningen så husk også at der findes et hav af hjemmesider som Mad TV2 og Alletiders kogebog med en masse lækre opskrifter.

Ser du noget du kan lide? Jeg synes selv at det her ser rigtig fedt ud og er også meget praktisk. Bemærk dog at delene kun kan købes seperat, så det kræver at man er en kreativ person.

Gør madlavningen sjov og spontan

Madlavning kan i det hele taget gå hen og blive en anelse for monotont, hvis man evigt og altid bestræber sig på at følge en opskrift til punkt og prikke. Dette skal dog på ingen måde forstås som om, opskrifter er unødvendige. Hvis du vil bevare glæden for at lave mad og være i stand til at lave retter ud af nærmest ingenting, er det dog vigtigt at kunne improvisere og være innovativ. Du vil uden tvivl hurtigt blive imponeret over dine egne evner i køkkenet og måske endda komme på helt nye retter, som er værd at lave igen.

Undgå at lave de samme retter igen og igen

Alt for mange har det desværre med at køre død i madlavningen ved at følge den samme, kedelige rytme. Disse madlavere har typisk en håndfuld af opskrifter, som de har memoreret til perfektion, og som de gentager gang på gang af ren og skær rutine. Om end det er godt at kunne lave en række af forskellige madretter, er det uhensigtsmæssigt at miste sin spontanitet. Det er både sjovt og lærerigt at bikse en helt ny kombination af ingredienser sammen, og du slipper samtidigt for at gå i panik, når køkkenskabene så småt er tomme. Prøv dig frem og eksperimenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *