Det rette udstyr i køkkenet skaber den bedste mad

”Man er hvad man spiser”, sådan går et gammelt ordsprog i hvert fald. Hvis du er én af dem, der ikke blot kan lide at spise maden, men også lave den til at starte med, så ved du tilmed, hvor vigtigt det er at have udstyret i orden, når man begiver sig ud i et nyt madeventyr. Der er en række helt elementære ting, som simpelthen bare skal være i orden, og hvor man ikke må gå på kompromis med kvaliteten.

Kokkens vigtigste værktøj

Det vigtigste element i dit køkken er uden tvivl din kniv. Det er næsten umuligt, at lave et ordentligt måltid uden at skære, snitte eller hakke, og til det er det helt essentielt, at man har erhvervet sig en ordentlig kokkekniv. Sløve knive kan gøre livet langhåret for enhver madelsker.

Sørg for at finde et par knive af god kvalitet, som holder i lang tid. Der findes mange mærker på markedet blandt andre Global, Fiskars eller Zwilling, men vigtigst af alt er, at du finder en kniv som passer godt til din hånd og dine behov. Det er altid en god idé at besøge en forhandler for, at sikre dig at kniven ligger godt i hånden på dig, før du beslutter dig for at købe den.

Et godt råd er at anskaffe én god urtekniv typisk på omkring 8-10 cm i bladet og én god kokkekniv på omkring 16-24 cm i bladet. Når du så har fundet et par fine knive så anskaf dig også et godt stort skærebræt, så du får plads til at udfolde dine nyfundne evner med dine knive.

Kvalitet over kvantitet

På samme måde som med knivene gælder det om at have kvaliteten i orden på resten af ens køkkenudstyr og så hellere få elementer i sit køkken. Når det kommer til potter og pander, så køb dit udstyr hos specialforretninger eller virksomheder med ekspertise indenfor feltet. Man får helt sikkert det bedste udstyr fra nogle som har stor erfaring indenfor området og et godt renomme for kvalitet. På den måde slipper du for unødvendig besvær, da det billige grej ellers skal skiftes ud med det samme igen. Derved kan det faktisk være en god investering på sigt at vælge den lidt dyrere pande, da den også typisk først skal skiftes ud om mange år i forhold til sin billigere konkurrent.

Ud over knive, skærebrætter, potter og pander kan man heller aldrig få nok opbevaringsplads i ens køkken. Specielt hvis man er én af dem, som typisk gemmer noget til dagen efter. Derfor skal man gøre sig selv den tjeneste at købe nok skåle og gerne med matchende låg, da det gør hele køkkenarbejdet meget nemmere. Hvis blot du følger disse små råd, er du klar til tage dine gastronomiske drømme til nye højder og smagsoplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *